Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 15 iunie 2015

csm.jpg

CSM este împotriva modificării codurilor penal şi de procedură penală
CSM este împotriva modificării codurilor penal şi de procedură penală

După criticile venite de la Klaus Iohannis, şi Consiliul Superior al Magistraturii se pronunţă împotriva modificărilor pe care Puterea vrea să le aducă la codurile penal şi de procedură penală. CSM a dat, azi, aviz negativ celor 22 de propuneri legislative de modificare a legislaţiei penale.

Sumarul emisiunii "40 de minute":

Președintele Klaus Iohannis a plecat în Croaţia, acolo unde face o vizită oficială de două zile. Aici, el se va întâlni cu mai mulţi oficiali. Detalii despre culisele deplasării prezidenţiale la Zagreb aflăm în cateva minute de la Anca Năstase.

Alegeri locale în Republica Moldova cu rezultate alarmante atât pentru proeuropeni, cât şi pentru comunişti. Lupta rămâne deschisă în al doilea tur pentru Primăria din Chişinău, în timp ce la Bălţi şi Orhei, candidaţii pro-ruşi s-au impus încă din primul tur. Despre vitoria controversatului Renato Usatîi şi despre turul al doilea al localelor din statul vecin vorbim cu analistul Victoria Bucătaru.

Liderul islamist Mokhtar Belmokhtar ar fi fost ucis într-un raid american în Libia. El este responsabil de numeroase atacuri, în care au murit inclusiv doi români, gruparea sa afirmând că îl deţine şi pe românul răpit în Burkina Faso.

 
Emisiunea "40 de minute" din 15.06.2015