Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marţi, 16 iunie 2015

parlament_romania.jpg

Parlamentarii şi-au votat pensii speciale ce vor depăşi 4.000 de lei în cazul unui parlamentar cu trei mandate
Parlamentarii şi-au votat pensii speciale ce vor depăşi 4.000 de lei în cazul unui parlamentar cu trei mandate

Parlamentarii şi-au votat, azi, pensiile speciale. Aleşii vor beneficia de indemnizaţii suplimentare ce vor depăşi chiar 4.000 de lei în cazul unui parlamentar cu trei mandate. Aflăm în câteva minute ce spun liberalii, care au susţinut, cel puţin la suprafaţă, respingerea acestui proiect, care e poziţia social-democraţilor şi cum apreciază această lege Institutul pentru Politici Publice.

Sumarul emisiunii "40 de minute"

Reprezentanții societății civile atrag atenţia că modificarea legislației electorale se face numai în folosul marilor partide politice. În acest context, apariția votului la distanță și a celui electronic, care ar putea rezolva o parte dintre probleme, rămân mai mult subiecte de discuție în spațiul public.

Extrema dreaptă strânge rândurile în PE. 36 de deputaṭi din 7 state membre ale UE au format, azi, la Bruxelles, Europa Naṭiunilor ṣi a Libertᾰṭilor. După cum transmite corespondentul RFI în capitala Belgiei, grupul îṣi propune sᾰ combatᾰ migraṭia masivᾰ ṣi islamizarea Europei.

La Sibiu, a ajuns la jumătatea desfăşurării sale Festivalul International de Teatru. Ca în fiecare din ultimele zile, Matei Vişniec ne aduce ultimele noutăţi. Azi, despre Franţa şi francofonie la manifestarea artistică de la Sibiu.

 
Emisiunea "40 de minute" din 16.06.2015