Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 17 iunie 2015

fmi_moldova.jpg

Creditorii internationali opresc finantarea Republicii Moldova
Creditorii internationali opresc finantarea Republicii Moldova

Creditorii internationali opresc finantarea Republicii Moldova. Chisinaul nu va primi suportul bugetar de 45 de milioane de dolari planificat pentru acest an. In aceste conditii, in cel mult doua luni tara risca sa intre in incapacitate de plata.

sumarul emisiunii 40 de minute

In aceeasi situatie s-ar putea regasi si Grecia, avertizeaza Banca centrală de la Atena, daca Guvernul şi creditorii internaţionali nu vor reuşi să ajungă la un acord referitor la reforme. Premierul elen negociaza dur si spune ca tara este pregatita sa spuna NU unui acord defavorabil cu institutiile financiare.

Ministrii de Interne ai tarilor europene nu au ajuns la o intelegere privind distribuirea imigrantilor ilegali. Italia a amenintat ca va adopta un "Plan B" daca proiectul Comisiei Europene nu va fi adoptat, sugerand ca le va acorda vize Schengen extracomunitarilor pentru a se deplasa liber prin Europa.

Iar relatiile Rusiei cu Statele Unite se tensioneaza din nou, dupa decizia lui Vladimir Putin de a suplimenta capacităţile nucleare ale tarii. Seful diplomatiei americane John Kerry îl acuză pe liderul rus de "joc dublu" şi avertizează cu privire la o întoarcere la Războiul Rece.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 iunie 2015