Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 18 iunie 2015

grecia.jpg

La Luxemburg se discuta despre soarta Greciei
La Luxemburg se discuta despre soarta Greciei

La Luxemburg se discuta despre soarta Greciei, aflata pe muchie de cutit. Miniştrii europeni de Finanţe incearca sa gaseasca un acord care ar salva tara de la faliment. Intre timp, premierul elen Alexis Tsipras care a declarat ca va respinge un acord ce ar dezavantaja Grecia, este astazi si maine in vizita  în Rusia.

sumarul emisiunii 40 de minute

La Bucuresti cruciada impotriva coruptiei este condusa de femei. L’Express consacra un amplu reportaj femeilor care conduc diverse institutii judiciare romanesti. Unele dintre ele devin adevarate tinte. Pe larg, in aceasta seara….

In localitatea belgiana Waterloo sunt programate astăzi ceremonii impresionante, la 200 de ani de la celebra bătălie în care Napoleon a fost învins de trupele conduse de ducele de Wellington. Asa se sfarsea visul imperial al imparatului, care şi-a pierdut tronul şi a ajuns în captivitate pe insula Sfânta Elena, unde a şi murit.

Iar elevii vor ca şcoala să înceapă şi să se termine mai devreme. Consiliul Naţional al Elevilor cere ca şcoala să înceapă pe 2 septembrie, în loc de 14 septembrie, şi să se încheie pe 3 iunie, si nu pe 17 iunie. Daca  propunerea lor va fi  acceptata modificarile vor fi aplicate din toamna.

 
Emisiunea 40 de minute 18 iunie 2015