Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 19 iunie 2015

grexit.jpg

O noua reuniune luni, la Bruxelles, pe tema datoriei Greciei
O noua reuniune luni, la Bruxelles, pe tema datoriei Greciei

Şefii de stat şi de guvern din eurozona se reunesc luni, la Bruxelles, pentru un summit pe tema crizei din Grecia. Asta dupa ce aseara, la Luxemburg, miniştrii de Finanţe din statele membre ale zonei euro nu au ajuns la niciun acord cu Atena, care pana la sfarsitul lunii trebuie sa plateasca FMI 1,6 miliarde euro.

sumarul emisiunii 40 de minute

 Romania are o Strategie Nationala de Aparare pentru perioada 2015-2020 care urmeaza sa fie adoptata de Parlament. Coruptia si actiunile destabilizatoare din vecinatatea estica ale Federatiei Ruse sunt unele din principalele vulnerabilitati prezentate in documentul care reflecta viziunea presedintele Klaus Iohannis. Seful statului se va adresa luni plenului reunit pe aceasta tema.

Ultimul pas pentru ca legea privind insolventa persoanelor fizice sa se aplice a fost facut. Presedintele a promulgat actul normativ. Pe scurt, orice cetăţean aflat în incapacitate de plată isi va putea reeşalona datoriile pe o perioadă de cinci ani. Despre beneficii dar si obligatiile imprumutatului discutam in aceasta seara.

Dupa scrutinul parlamentar din Danemarca, un partid eurosceptic şi antiimigraţie a obţinut un scor record, devenind al doilea pe scena politică şi aducând victoria opozitiei de dreapta. migraţia şi costurile tot mai mari ale cazării solicitanţilor de azil au fost principalele teme de campanile atat ale dreptei cat si ale stangii. Danemarca a primit aproape 15.000 de solicitanţi de azil anul trecut, aproape dublu faţă de 2013.

 
Emisiunea 40 de minute din 19 iunie 2015