Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 22 iunie 2015

Presedintele Klaus Iohannis nu accepta interimatul lui Gabriel Oprea

Klaus Iohanis nu a acceptat interimatul lui Gabriel Oprea pentru functia de premier şi cere acte privind starea lui Victor Ponta care sa atste faptul ca seful guvernului este incapabil , temporar, sa exercite aceasta functie.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Intreaga lume e cu ochii pe reuniunea sefilor de stat si de guvern de la Bruxelles, care incearca sa gaseasca o solutie la criza datoriei grecesti. Atena a pregătit creditorilor o nouă strategie, care se concentrează mai mult pe eliminarea facilităţilor fiscale decât pe tăieri de pensii. Daca va reusi sa convinga institutiile financiare discutam in aceasta seara.

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat în plenul reunit al Parlamentului, noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019. Corupţia se află printre vulnerabilităţile României. Documentul ar urma sa fie dezbatut si aprobat maine de plenul reunit.

Cota generala de TVA ar putea scadea la 19%, mai devreme de 1 ianuarie 2016. Guvernul a anuntat initial ca intentioneaza ca de anul viitor sa diminueze taxa la 20%, de la 24% in prezent. La ultima misiune de evaluare, FMI a solicitat membrilor Comisiei pentru buget-finanţe să nu voteze Codul Fiscal în forma prezentată de Guvern, pentru ca situaţia încasărilor bugetare nu este bună.

De la 1 iulie, pretul medicamentelor scade cu 20 la suta, asa incat în România se vor comercializa cele mai ieftine produse din Uniunea Europeană. Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, Cezar Irimia spune ca vestea este buna dar ca va avea efecte neplacute si primul va fi disparitia de pe piata a unor pilule, pentru ca fiind prea ieftine , nici macar costul de productie nu va putea fi justificat

 
Emisiunea 40 de minute din 22 iunie 2015