Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 23 iunie 2015

soldati.jpg

SUA stationeaza armament greu in Romania
SUA stationeaza armament greu in Romania

E oficial! Statele Unite vor amplasa tancuri, artilerie si alte echipamente militare in Romania si alte cinci state baltice si din Estul Europei. Polonia, Bulgaria, Estonia, Lituania si Letonia, vor gazdui de asemenea echipament militar american. Moscova a transmis deja că daca Washingtonul va face acest pas va mobiliza tancuri pe flancul vestic, rachete în Kaliningrad şi soldaţi în Belarus.
 

sumarul emisiunii 40 de minute

Comisia Europeană reacţionează la intenţia Guvernului român de a reduce TVA-ul de la 24% la 19%, mai devreme de 1 ianuarie 2016. Bruxelles considera  că această "propunere unilaterală" poate afecta negativ situaţia fiscala a României. Nivelul de TVA este reglementat la nivel european şi el nu poate scădea pentru un întreg număr de sectoare sub pragul de 15%.

Schimbari la examenul de bacalaureat! Lucrările scrise de la toate probele, vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul. Repartizarea lucrarilor s-ar putea face prin tragere la sorti iar modificarile se aplica chiar din aceasta sesiune. Aproape 170.000 de candidaţi s-au înscris pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2015, cu peste 7.000 mai mulţi decât în aceeaşi sesiune a anului trecut.

Iar Parisul şi-a depus oficial candidatura în vederea gǎzduirii Jocurilor Olimpice din 2024. Capitala Franţei are ca "rivali" oraşele Hamburg, Roma, Budapesta şi Boston. Parisul isi pune in joc toata puterea de seductie, dupǎ ce in ultimii ani a ratat succesiv organizarea acestei competitii.

Emisiunea 40 de minute din 23 iunie 2015