Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 29 iunie 2015

grexit.jpg

Bancile vor fi inchise la Atena toata saptamana
Bancile vor fi inchise la Atena toata saptamana

Leul se depreciaza sub presiunea crizei din Grecia. Si pietele financiare au evoluat in pierdere astazi, in conditiile in care bancile elene vor fi inchise o saptamana, ca urmare a esecului discutiilor Atenei cu creditorii internationali. Intre timp, Comisia Europeană dezminte existenţa unor noi propuneri de reformă pentru guvernul Tsipras care nu renunta la ideea organizarii unui referendum pe tema reformelor cerute de finantatorii internationali.

sumarul emisiunii 40 de minute

Partidele proeuropene din Republica Moldova câştigă cele mai multe primării la alegerile de duminică. La Chisinau, liberalul Dorin Chirtoacă, pro-european a fost reales primar, pentru al treilea mandat. Un interviu in 40 de minute.

 Nominalizarea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia Serviciului de Informatii Externe continua sa incinga spiritele. PSD si formatiunea lui Calin Popescu Tariceanu au anuntat ca nu vor vota propunerea. De partea cealalta liberalii, UNPR si UDMR sustin demersul presedintelui Iohannis.

S-a implinit un an de cand gruparea Statul Islamic a instaurat "Califatul" pe teritorii extinse din Irak si Siria. Coalitia internationala, condusa de Statele Unite, se dovedeste incapabila sa opreasca masacrele jihadistilor, care au lovit recent Tunisia si Kuweit.

 
Emisiunea 40 de minute din 29 iunie 2015