Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un nou album Florin Răducanu şi apariţie la Bucharest Jazz Festival

Că vorbim despre reprezentanţi ai tinerei generaţii, instrumentişti, trupe gospel, sunetul trompetei de New Orleans, saxofon alto de Illinois, cool bop de Transilvania, anul acesta Bucharest Jazz Festival vine cu o desfăşurare de forţe impresionantă.
 

Startul festivalului a fost dat la Hanul Gabroveni al Arcub, prin vernisajul expoziţiei "Now's the Time - Romanian Jazz Photographers", in seara zilei de 30 iunie. Timp de cinci zile, pe tot parcursul festivalului, spaţiul cultural din centrul istoric deschide uşile în aşteptarea bucureştenilor, pentru o călătorie în lumea jazz-ului prin evenimente conexe, conferinţe, proiecte de film, lansări de disc şi carte, fotografie. Despre Bucharest Jazz Festival am vorbit şi in ediţia de weekend RFI360 cu pianistul, compozitorul şi orchestratorul Florin Răducanu, prezent alaturi de ansamblul său de instrumentişti în ediţia din acest an.

Bucharest Jazz Festival este organizat de ARCUB, iar ediția din acest an este parte dintr-un proiect de anvergură - București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, proiect ce lansează candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii.

 
Valentin Panduru în dialog cu Florin Răducanu