Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 6 iulie 2015

grecia_pam_pam.jpg

Grecii refuza masurile de austeritate dar se arata dispusi sa continue negocierile cu Europa
Grecii refuza masurile de austeritate dar se arata dispusi sa continue negocierile cu Europa

Grecii refuza masurile de austeritate dar se arata dispusi sa continue negocierile cu Europa. Asta se va intampla fara ministrul elen de finante, pentru ca Yannis Varoufakis a demisionat dupa referendumul de ieri. Angela Merkel este la Paris pentru discutii pe subiect cu Francois Hollande. Maine, sefii de stat si de guvern din zona euro sunt convocati in summit extraordinar.

sumarul emisiunii 40 de minute

Acţiunile europene au deschis în scădere după votul din Grecia iar euro s-a depreciat fata de dolar. Conducerea Băncii Centrale Europene s-a intrunit iar surse susţin că va fi păstrat nivelul actual de finanţare pentru băncile elene. Acest lucru înseamnă că sunt şanse minime ca instituţiile financiare din Grecia să fie deschise maine, aşa cum a promis Alexis Tsipras.

Negocierile cu Iranul sunt la "răscruce de drumuri", sustine  secretarul de stat american John Kerry. O afirmatie facuta cu o zi înainte de data-limită fixată de marile puteri şi regimul de la Teheran în vederea gasirii unui acord final. In aprilie, la Laussane, partile ajungeau la o intelegere de principiu care prevede limitarea activităţilor nucleare ale Iranului în schimbul anulării sancţiunilor internaţionale impuse republicii islamice.  

Iar Romania incepe sa fiarba. Meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă în patru judeţe din vestul tarii in timp ce capitala si alte 32 de judete sunt tot de maine, sub cod galben. Meteorologii avertizeaza ca ar putea fi emis cod roşu de caniculă în vestul şi nord-vestul ţării.