Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 7 iulie 2015

greece.jpg

Grecia reia negocierile cu creditorii
Grecia reia negocierile cu creditorii

Grecia reia astazi negocierile cu creditorii. Sefii de stat si de guvern se reunesc in summit extraordinar in aceasta seara. Europenii mentin dialogul deschis dar asteapta propuneri concrete de reforma din partea Atenei, mai ales dupa numirea unui nou responsabil la finante. Peste Ocean, Casa Albă vrea un compromis între Grecia şi creditorii internaţionali.

sumarul emisiunii 40 de minute

Sunt rezultate bune la bacalaureat anul acesta: peste 66% dintre absolventi au trecut examenul, cu 7 puncte procentuale mai multi decat anul trecut. Este cea mai mare rata de promovabilitate de cand au fost introduse camere video in salile de examen, in 2011. In Bihor insa politistii si procurorii cerceteaza o frauda de proportii, peste 100 de candidati au fost eliminati in timp ce 40 de  profesori sunt cercetați disciplinar.

  Marea Britanie organizează astazi ceremonii pentru comemorarea a zece ani de la atacurile teroriste din Londra.  Pe 7 iulie 2005, in patru explozii, mureau 52 de persoane, între care şi o româncă, şi alte 700 erau ranite.

 Iar regiunile viticole Champagne şi Burgundia intra in patrimoniul UNESCO. O veste bunǎ pentru turismul din zona şi pentru Franţa în general.

Emisiunea 40 de minute din 7 iulie 2015