Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 13 iulie 2015

ponta.jpg

Victor Ponta, inculpat in dosarul Turceni-Rovinari
Victor Ponta, inculpat in dosarul Turceni-Rovinari

La o zi dupa ce si-a anuntat demisia din fruntea PSD, Victor Ponta este inculpat în dosarul Turceni-Rovinari iar procurorii vor sa puna sechestru pe o parte din averea sa. Despre cat mai poate ramane premierul in fruntea guvernului, cat mai rezista coalitia cu UNPR-ul si ce miscari ar putea face liberalii pe scena politica discutam in aceasta seara cu politologul Ioan Bogdan Lefter.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Grecia ramane in zona euro dar e obligate sa se angajeze la noi masuri dure de austeritate. In schimbul reformelor Atena va primi 80 mld euro, în următorii trei ani. Până miercuri, Parlamentul elen trebuie să aprobe reforma pensiilor şi majorarea TVA, măsuri respinse de greci la referendumul de săptămâna trecută. Ne aduc cele mai noi informatii Mihaela Gherghisan de la Bruxelles si Monica Chihaia de la Atena.

Cu finantarile de la Uniunea Europeana si Banca Mondiala suspendate, Republica Moldova este in cautarea unui nou guvern. Insa negocierile dintre partidele proeuropene decurg cu dificultate iar sesiunea parlamentara se apropie de final. Ce sanse sunt pentru învestirea unui nou cabinet ne spune….

 
Emisiunea 40 de minute din 13 iulie 2015