Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 31 august 2015

Pana cand miniștrii de interne din Uniunea Europeană se vor reuni de urgență la mijlocul lunii septembrie, in incercarea de a gasi soluții în fața agravării crizei imigranților, fiecare stat european ia propriile masuri in fata valului de fugari. Austria a reintrodus astăzi controalele la frontiera cu Ungaria. Presiunea sporeste avand in vedere ca sute de imigranţi au fost lăsaţi de autorităţile maghiare să se urce în trenuri către Austria şi Germania.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Medicii au amenintat cu greva. Incep cu un protest, pe care-l vor organiza maine. Ei cer să fie scoși din categoria funcţionarilor publici, să aibă un venit de bază de 1.000 de euro şi să fie plătiţi pentru gărzile efectuate.  

 Desi reglementările europene impun reciclarea deșeurilor electronice, România este printre ultimele țări din Europa la acest capitol, alături de Spania și Cipru, cu o rată de colectare sub 20 de procente. In 6 ani de-aici inainte, trebuie să asiguram colectarea şi tratarea a minimum 65% din deşeurile de echipamente electrice. Care sunt sansele de reusita ne lamurim in aceasta seara.

Pe final o sa va spunem si cum arata casa ideala in viziunea unui roman dar si in cea a unui european. Deocamdata va spunem doar atat, 75 metri pătrați versus 130.