Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 1 septembrie 2015

gara_budapesta.jpg

Autoritatile maghiare au interzis accesul imigrantilor in trenurile internationale
Autoritatile maghiare au interzis accesul imigrantilor in trenurile internationale

Budapesta a devenit cel mai fierbinte punct de pe harta Europei. Tensiunea persista in fata garii centrale din oras unde sute de imigranti au protestat pentru ca autoritatile maghiare nu ii mai lasa sa se imbarce in trenurile spre Austria si Germania. Intre timp Uniunea Europeana anunta ca este pregatita sa infiinteze centre de inregistrare a imigrantilor in Ungaria care va primi fonduri de aproape 200 de milioane euro pentru a face fata valului de refugiati.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Un număr tot mai mare de firme cu afaceri de peste un milion de euro îşi declară incapacitatea de plată, indica un studiu realizat de agenţia KeysFin. Mai mult, Romania are de patru ori mai multe firme în insolvenţă decât ţările din jur. Despre efectele acestei situatii discutam in 40 de minute.

Papa Francisc face din nou o declaratie surprinzatoare. Preoții catolici le vor putea da dezlegare femeilor care au făcut avort, dar care caută iertare, spune Suveranul Pontif. Până acum, Biserica Catolică și-a exprimat ferm poziția împotriva avortului.

O nouă lege din Rusia aruncă în incertitudine sute de mii de companii din sectorul Internetului. Modificările  care au intrat astazi în vigoare impun companiilor care colectează sau procesează date personale ale cetățenilor ruși să stocheze aceste date pe teritoriul tarii. Rusia nu este singura țară care înăsprește reglementările privind datele personale.