Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 2 septembrie 2015

imigranti_la_calais.jpg

Imigrantii au fortat din nou tranzitul prin tunelul Canalului Manecii
Imigrantii au fortat din nou tranzitul prin tunelul Canalului Manecii

Tunelul Canalului Mânecii a fost blocat din nou noaptea trecuta la Calais de imigranţi care au pătruns pe şine şi s-au urcat pe trenuri in incercarea de a ajunge pe teritoriul Marii Britanii. Pe de alta parte Poliţia din Munchen este impresionată de cantitatea mare de alimente, apă şi alte provizii donate de localnici, în condiţiile în care mii de refugiaţi au sosit cu trenurile din Ungaria în capitala Bavariei, epuizaţi si având nevoie de îngrijiri medicale.

sumarul emisiunii 40 de minute

ANAF vrea sa se reorganizeze si sa-si consolideze autonomia decizională. Faptul ca in acest moment Agentia se afla in subordinea Ministerului Finantelor o face sa fie influentata de zona politica, spune seful institutiei care ar vrea sa aplice modelul american de reorganizare din domeniu.In 40 de minute opinia anlistului economic Cristian Paun, profesor de economie la ASE.

 Institutul naţional francez de studii demografice lanseazǎ un semnal de alarmǎ în legǎturǎ cu dezechilibrul bǎrbaţi / femei care se profileazǎ în anume spaţii geografice în perspectiva anului 2050. Existǎ un fenomen de "masculinizare" a populaţiei care va avea consecinţe  greu de evaluat. 

Pe final vorbim si de organizaţia teroristă Stat Islamic care a preluat controlul asupra producţiei siriene de bumbac, fapt care provoacă îngrijorarea unor fabricanţi de haine.