Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 3 septembrie 2015

orban.jpg

Viktor Orban considera ca situatia refugiatilor nu este o problema a Europei ci a Germaniei
Viktor Orban considera ca situatia refugiatilor nu este o problema a Europei ci a Germaniei

Criza refugiaţilor "nu este o problemă europeană, ci una germană". Este declaratia premierului ungar, Viktor Orban care s-a întâlnit astazi la Bruxelles, cu liderii europeni, pentru a dezbate problema imigranților, în contextul în care mii de refugiați au blocat gara din Budapesta in incercarea de a se imbarca in trenuri care ajung in Austria si Germania.

sumarul emisiunii 40 de minute

 

Autoritatile de la Budapesta actioneaza contradictoriu. Pe de o parte spun ca nu vor sa gazduiasca refugiati pe care ii considera o amenintare, pe de alta parte nu le permit sutelor de refugiati ajunsi in capital maghiara sa plece spre state vest-europene. Este ceea ce spune Peter Kreko, director al ONG-ului Political Capital, institut european de analiza politica. Un interviu in 40 de minute.

Codul Fiscal trece si de Camera Deputatilor si ajunge acum, din nou, pe masa presedintelui la promulgare. Noua legislatie fiscala prevede intre altele majorarea cu 500% a impozitului pe cladiri si terenuri neingrijite din orase. Dan Trifu, vicepresedinte ECOCIVICA ne va vorbi despre eficienta demersului.

Iar puterea si opozitia isi dau mana pentru a recredibiliza Parlamentul. Proiectul  ar putea include modificarea regulamentului de functionare si adoptarea unui cod de conduita al parlamentarului. Nu e pentru prima data cand se vorbeste despre un astfel de prroiect. Despre sansele discutam in aceasta seara.