Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 4 septembrie 2015

Cateva sute de imigranti au plecat pe jos din Budapesta, spre Germania

Liderii europeni propun un plan extins de relocare a imigrantilor. Numarul persoanelor distribuite  ar putea fi mai mare, 160.000 de refugiati impartiti intre tarile membre. David Cameron a anuntat că Marea Britanie va primi mii de refugiaţi sirieni în plus. Grecia, Italia şi Ungaria care s-au confruntat deja cu un flux migrator masiv,  nu vor mai găzdui niciun refugiat.

sumarul emisiunii 40 de minute

Prin acest nou plan de distribuire e refugiatilor, Romania ar putea primi 7000 si nu 1700 de persoane.  Piata muncii autohtona nu este deloc pregatita pentru un eventual flux de imigranti din Orientul Mijlociu. Este opinia liderului BNS Dumitru Costin.  Un interviu in 40 de minute.

Intre timp, cateva sute de imigranti au plecat pe jos din gara Keleti, din Budapesta spre Germania. Pe de alta parte alte cateva sute de refugiati au iesit cu forta din tabara Roszke, in apropiere de frontiera cu Serbia, nemultumiti de faptul ca cererile lor de azil sunt procesate prea incet.

 Iar sindicaliştii  feroviari ar putea intra în grevă generala pe 1 octombrie!  Ei cer minimum 10% in plus la salariu, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare din lună și acoperirea nevoilor de personal astfel încât salariații să nu mai fie nevoiți să facă ore suplimentare.

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 4 septembrie 2015