Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 8 septembrie 2015

Miercuri Comisia Europeana va anunta noile propuneri privind cotele de imigranti

In asteptarea publicarii oficiale a noilor cote de imigranti propuse statelor membre de Comisia Europeana,  statele din estul Europei raman reticente la un numar impus de refugiati, in timp ce Germania anunta ca poate primi 500.000 de azilanţi pe an, timp de mai mulţi ani. La Bucuresti dupa ce presedintele a anuntat ca Romania nu poate primi mai mult de 1785 de oameni, Guvernul cere universitatilor sa anunte cate locuri disponibile exista in caminele universitare pentru refugiati.

sumarul emisiunii 40 de minute

Apar informatii noi in legatura cu dosarul primarului Sorin Oprescu, arestat  preventiv  pentru 30 de zile. Procurorul sef al DNA Codruta Kovesi spune ca dosarul edilului general a fost deschis în urma plângerilor depuse de două persoane, în martie si nu ca urmare a denuntului facut de un om de afaceri.

Medicii şi asistenţii trebuie să susţină vaccinarea copiilor, iar dacă sunt împotriva imunizării riscă să piardă dreptul de liberă practică, potrivit unui proiect al legii vaccinării, despre care am discutat cu Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 8 septembrie 2015