Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 9 septembrie 2015

CE: 160.000 de refugiati trebuie redistribuiti intre statele membre

Cote obligatorii de imigranti, este ceea ce propune din nou Comisia Europeana in incercarea de tine sub control criza imigrantilor. 160.000 de oameni trebuie redistribuiti intre statele membre in urmatorii ani. Propunerile de la Bruxelles urmeaza sa fie negociate de capitale. Intr-o prima faza vor fi discutate luni de ministrii europeni de externe reuniti in capitala belgiana.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Romania ar trebui sa primeasca 6351 de refugiati aflati acum in Ungaria, Grecia si Italia. O cifra mult mai mare fata de maximul de 1785 de persoane anuntat atat de presedinte cat si de premier. Tara noastra are capacitatea sa-i primeasca dar trebuie sa mai lucreze la mecanismele de integrare, spune la RFI Mircea Mocanu, seful misiunii din Romania a Organizatiei Internationale pentru Migratie.

In Franta dezbaterea de imigratie incepe sa fie privita nu numai in termini de urgenta ci si de perspectiva. Pe langa faptul ca a acceptat sa primeasca 24,000 de imigranti, Parisul a lansat misiunile de recunoastere in Siria si se pregateste de atacuri aeriene impotriva gruparii Stat Islamic. Presedintele francez a subliniat insa ca nu vor fi trimise si trupe la sol.

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 9 septembrie 2015