Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 10 septembrie 2015

iohannis_si_cotele.jpg

Klaus Iohannis este nemulţumit de recomandarea Comisiei Europene ca Romania sa primeasca 6351 de refugiati
Klaus Iohannis este nemulţumit de recomandarea Comisiei Europene ca Romania sa primeasca 6351 de refugiati

Klaus Iohannis este nemulţumit de recomandarea Comisiei Europene ca Romania sa primeasca 6351 de refugiati. Pe de alta parte Parlamentul European aprobă cotele de repartizare stabilite de Bruxelles. In Franta, care s-a angajat sa primeasca 24.000 de oameni in urmatorii doi ani, fostul presedinte Nicolas Sarkozy cere soluţii diferenţiate privind imigranţii şi refugiaţii de razboi.

sumarul emisiunii 40 de minute

Persoanele fără venituri vor fi obligate, cu câteva excepţii, să depună de anul viitor la ANAF o declaraţie prin care Fiscul le va stabili ce sumă au de plătit pentru contribuţia la sănătate.  Cine nu se va conforma ar putea fi sanctionat si nu este exclus ca Fiscul să ajungă chiar la executări silite. Despre aceasta anomalie a noului Cod Fiscal discutam in 40 de minute.

Aproximativ 5.000 de pacienţi cu hepatită C sunt primii care vor primi tratament de ultima generatie, fără interferon. Negocierile pentru achiziţia acestor medicamente a fost încheiată iar România a obţinut cel mai mic preţ din Europa.

Iar "familia" umană tocmai a primit un nou membru. O echipă internaţională de cercetători a descoperit oasele fosilizate ale unei noi specii de om. Nu e foarte clar când a trăit această rudă a omului, se bănuieşte doar că a fost acum trei milioane de ani.

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 10 septembrie