Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 11 septembrie 2015

Reuniune la Praga a Grupului de la Visegrad care se opune cotelor obligatorii de imigranti

Negocieri-cheie la Praga între statele est-europene care se opun cotelor de imigrare, Germania şi Luxemburg, care deţine preşedinţia Uniunii, în contextul intensificării disensiunilor cu privire la numarul obligatoriu si permanent de azilanţi propus de Bruxelles fiecarui stat membru.

sumarul emisiunii 40 de minute

Doi antreprenori suedezi au creat prima companie aeriana care isi propune sa transporte exclusiv solcitanti de azil. Asa ca in scurt timp, aeronavele Refugee Air, ar putea sa-i aduca pe refugiatii din Orientul Mijlociu direct in Suedia.

Elevii romani invata multe lucruri inutile iar materia predate in scoli  trebuie adaptata secolului 21. Sunt aprecierile unui fost ministru al invatamantului, Mircea Miclea. Luni incepe un nou an scolar, cu o serie de modificari.  Discutam in aceasta seara.

Iar preşedintele american Barack Obama a obţinut ieri, poate, cea mai mare victorie a sa din cei şase ani la Casa Albă, când a blocat in Senat un efort rebublican împotriva acordului cu Iranul, ceea ce deschide calea aplicării intelegerii dintre marile puteri si Teheran.

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 11 septembrie 2015