Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 16 septembrie 2015

frontiera_sarbo-ungara.jpg

Ciocniri intre politisti si imigranti la granita dintre Serbia si Ungaria
Ciocniri intre politisti si imigranti la granita dintre Serbia si Ungaria

Cu accesul blocat la frontiera dintre Serbia si Ungaria, refugiaţii şi-au făcut tabără la granita dintre cele doua state. De ieri, nimeni nu mai poate trece ilegal în Ungaria, pentru ca va fi arestat. Intre timp, un prim grup de imigranţi a ajuns in aceasta dimineaţă în Croaţia, după ce a traversat Serbia, căutând o nouă rută spre statele vest-europene.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cu Sorin Oprescu arestat, PNL si PSD fac non-combat pentru Primaria Capitalei. Liberalii si social-democratii fac un pact pentru Bucuresti, cu solutii pentru diversele probleme ale  orasului, dar refuza sa isi asume responsabilitatea guvernarii locale. Primaria Capitalei este condusa temporar de reprezentantul UNPR, Stefanel Marin.   

Iar Ilie Sarbu, retras, la începutul sesiunii parlamentare, din funcţia de lider al senatorilor PSD,  primeste votul Parlamentului pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi. Nu este primul politician care ocupa o astfel de functie dupa ce renunta la viata politica. Discutam pe larg in aceasta seara.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 septembrie 2015