Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tăierile masive de pădure, subiectul noului videoclip cu Alexandra Ușurelu

La începutul lunii Septembrie, Alexandra Uşurelu a lansat un nou videoclip, o piesă care susţine iniţiativa naţionalăde împădurire pe bază de voluntariat numita "Plantăm fapte bune în România".

Este vorba despre cea mai amplă acţiune de împădurire din România. 1.000.000 de copaci vor fi plantaţi într-o singură zi, pe 14 noiembrie. Piesa lansată de Alexandra Uşurelu se numeşte "Preţul corect", fiind un ultim single de pe albumul "La capătul lumii", piesă scrisă de Walter Dionisie pe versurile Ancăi Dionisie, un alt produs semnat Bobby Stoica. De altfel, trebuie precizat ca acest album a obţinut premiul pentru cel mai bun produs al anului 2015 la Mamaia Music Awards, fiind unul dintre cele mai bine vândute albume independente din România în acest an.

Filmările videoclipului au fost realizate exclusiv în exterior, in locuri cu natură sălbatică şi în zone afectate de defrişări.

 

 

"Poate lumea va înţelege mai bine legătura dintre om şi Pământ, dintr om şi natură. Poate lumea va cunoaşte mai bine care este preţul corect pentru ce se întâmplă cu pădurea. Împreună cu "Plantăm fapte bune în România" poate reuşim să vedem din nou România îmbrăcată de copaci în zonele unde aceştia au fost tăiaţi. Vrem să plantăm împreună 1.000.000 de copăcei." declară Alexandra Uşurelu.

Voluntarii se pot înscrie pe site-ul oficial al proiectului www.plantamfaptebune.ro

Amănunte suplimentare în interviul realizat de Valentin Panduru cu Alexandra Uşurelu şi Simona Camburu, fundraiser în cadrul proiectului "Plantăm fapte bune în România".

 
Alexandra Uşurelu şi Simona Camburu în studioul RFI Romania