Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 21 septembrie 2015

ponta.jpg

Coalitia continua sa-l sustina pe Victor Ponta in functia de premier
Coalitia continua sa-l sustina pe Victor Ponta in functia de premier

Chiar in ziua in care a avut loc primul termen al procesului în care premierul Victor Ponta este cercetat pentru fapte de corupţie, PSD anunta ca va continua sa-i acorde sprijinul primului ministru. Aceeasi sustinere vine si dinspre partenerii de coalitie. Intre timp, PNL a depus in aceasta dupa-amiaza, la Parlament, motiunea de cenzura la adresa guvernului.

sumarul emisiunii 40 de minute

Apar primele demisii la Chisinau dupa “Furtul Secolului”, disparitia unui milliard de dolari din trei banci moldovenesti. Dorin Dragutanu, guvernatorul Bancii Nationale din Republica Moldova, si prim-viceguvernatorul Marin Molosag si-au dat demisia. Despre consecintele acestei situatii discutam in 40 de minute.

La Atena, Alexis Tsipras care si-a revendicat victoria in alegerile legislative de ieri, anunţă o coaliţie cu grecii Independenţi, foştii săi parteneri de guvernare. Până la sfârşitul lunii octombrie, executivul trebuie să introducă majoritatea schimbărilor impuse de programul de salvare agreat cu creditorii internationali.

Iar pe fondul crizei imigrantilor, Rusia incearca sa se repozitioneze in forta pe scena politica internationala. Moscova a reusit sa-i ia prin surprindere pe americani dupa ce a deplasat tehnica militara si soldati in Siria. Iar vizita de astazi a premierului israelian Benjamin Netanyahu la Kremlin este un semnal în plus că întrega configuraţie de forţe în Orientul Mijlociu s-ar putea schimba.

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 21 septembrie 2015