Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 22 septembrie 2015

refugiati.jpg

Vot final in Consiliul JAI pe cotele de refugiati
Vot final in Consiliul JAI pe cotele de refugiati

Vot final in Consiliul JAI pe cotele obligatorii de imigranti. Romania nu isi schimba pozitia referitor la cotele obligatorii de imigranti si spune ca nu poate primi mai mult de 1785 de oameni. Maine are loc un summit extraordinar al sefilor de stat si de guvern care trebuie sa ajunga la un numitor comun in criza refugiatilor.

sumarul emisiunii 40 de minute

Intre timp romanii par sa sustina pozitia autoritatilor de la Bucuresti si spun ca Romania ar trebui sa-si stabileasca singura numarul de imigranti pe care–l poate primi. Potrivit unui sondaj INSCOP, mai mult de jumatate din cei chestionati cred că România nu ar trebui să primească refugiați.

Sedinta de guvern romano-moldoveneasca astazi la Neptun. Romania ofera o asistenta financiara rambursabila de 150 de milioane de euro Republicii Moldova. Ce proiecte vor fi fiantate din aceasta suma discutam in aceasta seara.

TVR este din nou la mâna Parlamentului, care maine,  va decide cel mai probabil demiterea lui Stelian Tănase și a întregului Consiliu de Administrație. Televiziunea rămâne cu datorii imense și cu angajați amenințați de concedieri, într-un continuu scandal între conducere și clasa politică.

Oficiali din Germania și Franța cer extinderea investigației Volkswagen la nivelul industriei auto a Uniunii Europene. Pe de alta parte campania Angelei Merkel pentru protejarea mediului este afectată de acest scandal. Cancelarul german urmeaza să pledeze la reuniunea ONU de la sfârșitul săptămânii pentru angajamente ferme ale liderilor mondiali, înaintea summitului global din decembrie privind modificările climatic.

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 22 septembrie 2015