Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 23 septembrie 2015

refugiati_40.jpg

4837 de imigranti ar urma sa ajunga in Romania in urmatorii doi ani
4837 de imigranti ar urma sa ajunga in Romania in urmatorii doi ani

Consiliul European se întruneşte în sedinta extraordinară, pentru a dezbate planul de distribuire a celor 120.000 de refugiaţi şi măsuri generale privind imigraţia. Ieri, miniştrii de Interne ai statelor membre au aprobat  sistemul controversat propus de Comisia Europeană privind impartirea imigrantilor.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Romaniei ii revin 4837 de persoane, care vor fi relocate din Grecia si Italia. Acestea vor sosi succesiv, pe o perioada de doi ani. In primele trei luni vor sta in cele 6 centre de primire existente deja in tara. Pana sa primeasca statutul de refugiat imigrantii  beneficiaza de 100 de lei de persoana, pe luna, dupa obtinerea acestei calitati suma ajunge la 550 de lei. Un interviu cu Mircea Mocanu, seful biroului OIM in Romania.

Stelian Tanase a fost debarcat din fruntea TVR. Jurnalista Irina Radu a fost numita director interimar de plenul Parlamentului. Cat de dificil este un mandat in fruntea televiziunii publice si cata putere efectiva are seful TVR, am discutat cu un fost director al institutiei, regizorul Tudor Giurgiu.

 Iar cele doua nave Mistral pe care Parisul nu le-a mai livrat Rusiei vor ajunge in Egipt.

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 23 septembrie 2015