Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Vamă trece, Vamă vine…Veche, desigur

img_0850.jpg

Dan Pavel, Mihaela Rădulescu şi Adrian Gurlea
Dan Pavel, Mihaela Rădulescu şi Adrian Gurlea
Image source: 
Eduard Vasilica, RFI

Să te cazezi într-o cameră cu nume de artist blues/rock, la hostelul Bazart, şi să faci plajă, la “Bibliotecă” este un răspuns posibil la întrebarea sezonului estival "Mergem în Vamă?” Port, astăzi, un dialog, cum altfel, decât neconvenţional, cu Mihaela şi Adrian, despre trecutul şi viitorul, celui mai sudic punct al litoralului românesc.

Mihaela face parte dintr-un grup antreprenorial de oameni care fac turism de mai bine de 2 decenii - îl salutăm, aici, pe Adi Voican, un prieten mai vechi al Business ON AIR, la Rfi, şi Sorin “Bibi” Rădulescu, soţul Mihaelei, un neobosit iubitor şi promoter al Vămii. Adrian, publicitar şi om de marketing, exemplifică profilul celor care, parte a populaţiei active a României contemporane, vin să-şi petreacă timpul vacanţelor, la malul, încă rebel, al Mării Negre. Fiindu-i alături, Anda Runtag, parteneră în radius 360 grade, împreună aducând pasiunea lecturii, alături de cea a răsfăţului, la plajă. Mihaela spune că nu poţi face business în Vamă, dacă nu “ vibrezi” în spiritul ei, iar amândoi, decriptează puţin, din ingredientele, care, în viziunea lor, constituie ADN-ul unui antreprenor. Şi chiar unul de succes, succesul fiind măsurat, în cazul lor, în bucuria cu care văd că, de pe toate meridianele planetei, oameni vin în România - azimut Vama Veche, atraşi de ceea ce, rezonează, încă, cu natura sălbăticiei vârstei fără de vârsta, din noi.

Răbdare şi elementul esenţial al prizei personale la businessul respectiv, pentru Adrian, şi preocuparea de a fi şi rămâne inovativ, de la detaliu, la ansamblu, pentru Mihaela, iată doar câteva din ce consideră invitaţii mei că trebuie să fie încriptat într-un antreprenor.

Invitaţi: Mihaela Rădulescu - directoarea generală, Bazart Hostel, şi Adrian Gurlea, Plaja de Carte, ambele business-uri din Vama Veche

Emisiunea Business on air din 24 septembrie 2015