Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 12 octombrie 2015

campeanu.jpg

Salariile profesorilor cresc cu 15% de la 1 decembrie
Salariile profesorilor cresc cu 15% de la 1 decembrie

Salariile personalului din învățământ vor fi majorate cu 15  la sută de la 1 decembrie.  Peste 300.000 de persoane - cadre didactice și personal auxiliar- vor beneficia de aceasta  majorare. Va spunem daca procentul este satisfacator avand in vedere ca dascalii cereau o marire cu 25 de procente.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cu 97% din voturile membrilor de partid, Liviu Dragnea este oficial presedintele PSD. Formatiunea decide astazi noua formulă de conducere, noul sef  ar dori eliminarea funcţiei de preşedinte executiv, promisa lui Valeriu Zgonea. Discutam in aceasta seara cu politologul Andrei Taranu.

O campanie pentru menținerea Marii Britanii în Uniunea Europeană a fost lansată astazi, în perspectiva referendumului pe care premierul David Cameron a promis să-l organizeze până la sfârșitul lui 2017. Seful guvernului de la Londra s-a angajat să renegocieze cu Bruxelles condițiile apartenenței regatului unit  la blocul comunitar.

Iar profesorul Angus Deaton, de la Universitatea Princeton, un renumit microeconomist, a câştigat premiul Nobel pentru Economie, pentru studiile în domeniul consumului, sărăciei şi asistenţei sociale.

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 12 octombrie 2015