Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 16 octombrie 2015

filat_2.jpg

Dupa retinerea lui Vlad Filat, PLDM anunta ca nu va parasi alianta la guvernare
Dupa retinerea lui Vlad Filat, PLDM anunta ca nu va parasi alianta la guvernare

Cu Vlad Filat retinut pentru 72 de ore, liderii de la Chişinău susţin menţinerea coaliţiei guvernamentale. Va rezista alianta pro-europeana, va reusi Valeriu Strelet sa fie si un premier eficient dar si un lider de partid puternic, ce miscari mai asteptam din partea opozitiei pro-ruse dar si cum se va pozitiona Romania fata de aceasta noua criza politica din Republica Moldova discutam in aceasta seara.

sumarul emisiunii 40 de minute

In timp ce liderii europeni au convenit noaptea trecuta, in summit la Bruxelles, un acord de principiu cu Turcia, în speranţa diminuării afluxului de migranţi, in teren situatia se tensioneaza din nou. Avioane de vânătoare ale Ankarei au doborât o aeronavă fără pilot în spaţiul aerian al Turciei, în apropierea frontierei cu Siria.

Fiecare absenta nemotivata a parlamentarilor sa fie sanctionata cu 1% din salariu si decontarea cheltuielilor in baza unor documente justificative nu pe baza declaratiilor pe proprie raspundere. Vorbim despre o noua incercare a societatii civile de a-i responsabiliza pe parlamentari. Ce sanse au propunerile sa devina realitate discutam in aceasta seara.  

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 octombrie 2015