Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 19 octombrie 2015

dragnea.jpg

Noul lider al PSD, Liviu Dragnea, spune ca s-ar impune o evaluare a ministrilor
Noul lider al PSD, Liviu Dragnea, spune ca s-ar impune o evaluare a ministrilor

La o zi dupa ce PSD are echipa completa de conducere, Liviu Dragnea spune ca se impune o evaluare a miniştrilor, care se poate termina cu sau fără o remaniere. Social-democratii se confrunta pe de alta parte cu acuzatii din partea societatii civile. Mai exact, ca au discriminat femeile la Congres cu buletine roz de vot si numar fix de locuri in conducere. Consiliul de Combatere a Discriminarii anunta ca asteapta o sesizare pentru a demara procedurile legale.  

sumarul emisiunii 40 de minute

A fost facut public raportul final al accidentului aviatic, produs in ianuarie anul trecut in Apuseni, in urma caruia pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion si-au pierdut viata. Aeronava prăbuşită s-a confruntat cu un givraj sever, adica un strat consistent de gheata depus pe aparatul de zbor, care a dus practic la oprirea motoarelor. 

 

Democrat-liberalii moldoveni contesta la Curtea Constitutionala procedura de ridicare a imunității parlamentare a fostului lider liberal-democrat, Vlad Filat despre care sustin ca s-a produs cu mari abateri de la legislația în vigoare. Intre timp, fostul premier de la Chisinau a fost arestat. 

 

Iar președintele chinez Xi Jinping efectueaza prima sa vizită de stat în Marea Britanie si prima deplasare a unui lider de la Beijing in Regatul Unit din ultimii 10 ani. Scopul este de a consolida relațiile economice și financiare bilaterale. Si este loc de mai bine daca ne uitam la cifre. Va dam detaliile in aceasta seara.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 octombrie 2015