Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 21 octombrie 2015

mineriada.jpg

Fostul presedinte Ion Iliescu si fostul sef al SRI Virgil Magureanu sunt urmariti penal in dosarul Mineriadei
Fostul presedinte Ion Iliescu si fostul sef al SRI Virgil Magureanu sunt urmariti penal in dosarul Mineriadei

Fostul presedinte Ion Iliescu si fostul sef al SRI Virgil Magureanu sunt urmariti penal pentru "infractiuni impotriva umanitatii" in dosarul Mineriadei din 1990. Dosarul fusese inchis in 2009 pe motiv ca nu exista probe suficiente, dar in martie 2015 a fost redeschis.  

sumarul emisiunii 40 de minute

BCR a pierdut un proces colectiv în care peste 200 de clienți ai băncii au cerut eliminarea din contract a dobânzii de referință variabilă. Asta inseamna ca toti acesia vor plati rate mai mici. Înalta Curte de Casație și Justiție  a considerat ca dobinda nu ar trebui sa existe pentru ca a fost stabilita unilateral de banca.  

Vizita surpriza la Moscova a presedintelui sirian Bashar al-Assad. Deplasarea are loc dupa ce Rusia a demarat la sfârşitul lunii trecute o campanie de raiduri aeriene în Siria, împotriva organizatiei Stat Islamic şi a altor grupuri care luptă cu forţele armate guvernamentale.

Liderii statelor central si est-europene, devenite o ruta migratorie pentru refugiatii din Africa si Orientul Mijlociu, se reunesc duminica la Bruxelles in incercarea de a stabili o mai buna cooperare in criza imigrantilor. Mini-summitul este convocat de presedintele Comisiei Europene. 

 

Emisiunea 40 de minute din data de 21 octombrie 2015