Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 23 octombrie 2015

revolutie_89.jpg

Procurorii militari claseaza dosarul Revolutiei din decembrie 89
Procurorii militari claseaza dosarul Revolutiei din decembrie 89

La doua zile dupa ce ce a fost declanasata urmarirea penala in dosarul Mineriadei impotriva lui Ion Iliescu si a altor demnitari, doasarul Revolutiei din decembrie 89 este clasat de parchetul militar. Decizia nu este definitiva, ea poate fi atacata la Inalta Curte. Președintele Asociației 21 Decembrie Teodor Mărieș, a anunțat deja că asociația va ataca decizia procurorilor.

sumarul emisiunii 40 de minute

Polițistul Bogdan Gigină care si-a pierdut viata marti seara dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa, a fost înmormântat cu onoruri militare, în prezența a sute de colegi. Intre timp, a fost lansata o petitie online pentru demiterea lui Gabriel Oprea. Semnatarii mai cer schimbarea legii privind folosirea coloanelor oficiale.  

Rusia a preluat iniţiativa în conflictul din Siria. Dupa ce marti Vladimir Putin il primea la Moscova pe liderul de la Damasc, astazi la Viena sunt reuniti sefii diplomatiilor rusa, americana, saudita si turca. In paralel cu angajarea sa militară în Siria alături de regimul al-Assad împotriva rebelilor, Moscova a anunţat că un "proces politic" este necesar să urmeze operaţiunilor militare în această ţară, devastată de peste patru ani de război.

Final de vizita a presedintelui chinez in Marea Britanie. Premierul David Cameron si liderul de la Beijing au pecetluit ceea ce au numit relatia de aur dintre cele doua tari cu o bere, intr-un pub. Cum se traduce asta in termeni de contracte va spunem in aceasta seara.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 octombrie 2015