Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Arborii Bătrâni" - O nouă imagine propusă de Florin Ghenade

Sub numele "Arbori Bătrâni", expoziţia se deschide la Bucureşti, este practic rezultatul unei cercetări de teren întreprinse în ţară, totul cu scopul de a realiza o documentare fotografică a copacilor multiseculari. Proiectul fotografic al lui Florin Ghenade, se înscrie în directia preocupărilor pentru întelegerea si studiul demarat în ultimii ani de Galeria Posibilă.

Timp de trei ani Florin Ghenade, alături de Cristian Stănoiu au fotografiat si înregistrat, noaptea, pe plan-film, arbori remarcabili din România. Acest patrimoniu natural si cultural a generat un proiect pe care Galeria Posibilă si curatorul Sandra Demetrescu îl propun în această toamnă, cu o imagine complexă asupra arborilor bătrâni, incluzând atât fotografiile lui Florin Ghenade, cât si video-urile lui Cristian Stănoiu, un preview al albumului care va cuprinde toti arborii fotografiati până în prezent.

Pentru a discuta pe acest subiect, Valentin Panduru i-a invitat în studioul RFI Romania pe fotograful Florin Ghenade, cel care a iniţiat acest proiect şi pe Sandra Demetrescu, curatorul acestei expoziţii.

Valentin Panduru în dialog cu Florin Ghenade şi Sandra Demetrescu