Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 5 noiembrie 2015

sorin-campeanu.jpg

Sorin Campeanu, ministrul Educatiei este premier interimar
Sorin Campeanu, ministrul Educatiei este premier interimar

Sorin Campeanu, ministrul Educatiei este noul premier interimar. Intre timp, la Cotroceni continua consultarile lui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare. Un prim ministru  susţinut de actuala coaliţie, alegeri anticipate sau guvern de tehnocraţi. Acestea sunt variantele pe care liderii  formatiunilor le discuta cu seful statului.

sumarul emisiunii 40 de minute

Vorbim si despre propunerea lansata in premiera de presedinte de a invita reprezentanti ai societatii civile la discutii, inainte de a-l desemna pe noul premier. ONG-urile au deja un set de propuneri, este vorba intre altele de limitarea la doua a mandatelor de parlamentar, primar sau presedinte de consiliu judetean si eliminarea pragului electoral la alegerile locale, pentru a permite si independentilor sa candideze.

Dorinta de a organiza alegeri anticipate este perfect legitima. Este opinia parlamentarului german de origine romana Bernd Fabritius. Politicianul din Bundestag spune ca schimbarea clasei politice este un process de durata si ca Victor Ponta a folosit tragedia din clubul Colectiv ca un pretext de a iesi dintr-o situatie politica deplorabila.

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 5 noiembrie 2015