Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 10 noiembrie 2015

dacian-ciolos-premier.jpg

Dacian Ciolos a fost desemnat premier de presedintele Klaus Iohannis
Dacian Ciolos a fost desemnat premier de presedintele Klaus Iohannis

De la Bruxelles spre Palatul Victoria. Acesta este drumul pe care-l va parcurge Dacian Ciolos, desemnat de presedintele Klaus Iohannis pentru functia de premier. Dupa alcatuirea echipei, intregul cabinet se va prezenta pentru a primi un vot in Parlament.

sumarul emisiunii 40 de minute

Un guvern de tehnocrati este o garantie ca intr-un an electoral situatia fiscala nu va derapa.  O spune presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania Florin Pogonaru. Un interviu in 40 de minute.

 

Mii de protestatari au cerut in strada in ultimele zile o clasa politica noua, neatinsa de coruptie. O sa discutam in 40 de minute despre ce sanse are un partid nou-infiintat sa se impuna pe scena politica. Pentru ca legislatia electoral, desi modificata relative recent, nu ofera prea multe sase partidelor tinere.

 

Uniunea Europeană trebuie să joace un rol mai puțin proeminent în unele aspecte legate de funcționarea statelor membre. Este declaratia premierului britanic David Cameron, care și-a prezentat planurile privind reforma blocului comunitar.  Cameron a promis că va organiza până la sfârșitul lui 2017 un referendum pentru ca britanicii sa decida daca mai vor ca tara sa faca parte din Uniunea Europeana sau nu. Cum a reactionat Comisia Europeana va spunem in 40 de minute.

 

Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 10 noiembrie 2015