Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 23 noiembrie 2015

alerta_la_bruxelles.jpg

A treia zi consecutiva de alerta maxima la Bruxelles
A treia zi consecutiva de alerta maxima la Bruxelles

Parchetul federal belgian a anunţat că alte cinci persoane au fost reţinute astazi în urma  percheziţiilor efectuate în regiunea Bruxelles şi zona Liege, ceea ce ridica la 21 numarul persoanelor aflate in custodia politiei. Nici urma insa de Salah Abdeslam, considerat creierul atentatelor de la Paris. In capitala Europei se mentine nivelul maxim de alerta. Metroul, şcolile şi universităţile raman inchise.

sumarul emisiunii 40 de minute

Franta isi va intensifica atacurile aeriene in Siria iar daca obtine unda verde de la Parlament, Marea Britanie i s-ar putea alatura. David Cameron a mers astazi la Paris. Maine, Francois Hollande se va întâlni, la Washington, cu preşedintele Barack Obama. Miercuri o va primi la Palatul Elysee pe Angela Merkel iar joi va pleca la Moscova, pentru discuţii cu preşedintele   Vladimir Putin.

Intr-un efort de a face faţă afluxului masiv de solicitanţi de azil, Berlinul deschide un adăpost în fostul sediu central al Stasi, politia  secretă comunistă din Germania de Est. Până la 900 de persoane urmează să fie găzduite aici, temporar.

Iar primii 10 români cu averi mari, verificaţi de fisc, au avut venituri nedeclarate de aproape 20 de milioane de euro. Pentru peste 300 de persoane ANAF va continua verificarile. Prejudiciul va fi greu de recuperate, spune consultantul fiscal Gabriel Sincu. Un interviu in aceasta seara.

 

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 23 noiembrie 2015