Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 24 noiembrie 2015

avion.jpg

Doborarea avionului militar rusesc de catre aviatia turca, la granita cu Siria, va avea consecinte grave asupra relatiilor dintre Turcia si Rusia
Doborarea avionului militar rusesc de catre aviatia turca, la granita cu Siria, va avea consecinte grave asupra relatiilor dintre Turcia si Rusia

Doborarea avionului militar rusesc de catre aviatia turca, la granita cu Siria, va avea consecinte grave asupra relatiilor dintre Ankara si Moscova. Este declaratia facuta de Vladimir Putin.  Intre timp, o  reuniune extraordinara a NATO a inceput la Bruxelles. Discutam pe larg in 40 de minute.

sumarul emisiunii 40 de minute

Presedintele François Hollande isi continua ofensivǎ diplomaticǎ pentru constituirea unei largi coaliţii internaţionale anti-jihadiste. Astazi este la Washington unde se va intalni cu Barack Obama, maine o primeste la Palatul Elysee pe Angela Merkel iar joi va merge la Moscova pentru discutii cu liderul de la Kremlin.

Teatrul Nottara şi-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, dupa ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora. Bucureştiul are 183 de clădiri care reprezintă pericol public în caz de cutremur, iar în ultimii 14 ani au fost refacute doar 18 astfel de imobile. Primaria sustine ca multe teatre sau săli de spectacol sunt în pericol pentru că proprietarii refuză consolidarea.

Iar proiectul privind stingerea creditelor prin cedarea bunului ipotecat, a fost aprobat de deputaţii jurişti. Acum el trebuie sa treaca si de plenul Camerei Deputatilor. Consiliul Patronatelor Bancare anunta deja ca ii va cere presedintelui sa nu promulge legea pe care ar putea sa o atace si la Curtea Constitutionala.  

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 24 noiembrie