Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 25 noiembrie 2015

La aproape o luna de la tragedia din clubul Colectiv, conducerea ISU Bucureşti este suspendată.  Măsura a fost luată în urma declanşării unei anchete interne care a stabilit ca Inspectoratul stia de existența clubului din sectorul 4, dar nu a luat nicio măsură pentru asigurarea securității în local. Premierul Dacian Ciolos spune ca in perioada următoare așteapta de la secretarul de stat in Ministerul de Interne, Raed Arafat un plan de restructurare a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

sumarul emisiunii 40 de minute

România a fost din nou condamnată la CEDO pentru că nu a găsit, vinovaţii pentru victimele Revoluţiei din decembrie 1989 şi pentru cele înregistrate la mineriada din iunie 1990. Procesul a fost deschis de opt dintre cei care s-au constituit părţi vătămate în ambele anchete penale. CEDO a decis că statul român trebuie să îi despăgubească pe fiecare cu câte 2.400 de euro, daune morale.

Dupa deplasarea de ieri la Washington, astazi, la Paris, Francois Hollande o primeste pe Angela Merkel. Maine, liderul de la Elysee merge la Moscova pentru discutii cu presedintele Vladimir Putin. Sunt etapele turneului prin care Hollande incearca sa construiasca  o coaliţie care să "distrugă" organizaţia teroristă Stat Islamic.

Umoristul francez Dieudonne a fost condamnat in Belgia la 2 luni de inchisoare cu executare si 9.000 de euro amenda pentru antisemitism. Dieudonne era acuzat pentru afirmatii facute intr-un spectacol sustinut in martie 2012, in regiunea Liege, in fata a circa o mie de spectatori, si care a fost inregistrat de politie.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 noiembrie