Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 26 noiembrie 2015

toba.jpg

Suspiciuni de plagiat in cazul lucrarii de doctorat a ministrului de Interne, Petre Toba
Suspiciuni de plagiat in cazul lucrarii de doctorat a ministrului de Interne, Petre Toba

Noul ministru de Interne, Petre Tobă, care a condus Poliția Română în ultimii trei ani, se alătură listei cu demnitari suspectați că și-au plagiat tezele de doctorat, potrivit Press One, care scrie că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi copiate din diverse lucrări. Consiliul Naţional de Etică a Ministerului Educatiei a anuntat ca va analiza cazul in 11 decembrie.

sumarul emisiunii 40 de minute

In scurt timp, Parisul ar putea capata un aliat important in lupta impotriva organizatiei teroriste Stat Islamic. Marea Britanie s-ar putea alatura atacurilor aeriene franceze in Siria. Premierul David Cameron va cere miercuri unda verde din partea Parlamentului.

Franţa este «în război» şi vrea să elimine ISIS. Dar ce face cu tinerii radicalizaţi de pe teritoriul sau ? Olivier Roy, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în cercetarea islamului, publică un lung articol în Le Monde în care analizează « revolta personală » a tinerilor francezi.

In mai putin de trei luni la Primaria Capitalei s-a instalat un nou primar interimar. Liberalul Razvan Sava isi propune sa rezolve problemele de la RADET și sa realizeze de urgență un  audit la Primărie.

Iar persoanele seropozitive sunt cele mai expuse riscului de discriminare in Romania. Un raport recent al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării arată că aproape 64% dintre persoanele infectate cu HIV nu se simt în siguranță dacă mărturisesc acest lucru. De ce? Pentru ca desi sunt apte de munca nimeni nu vrea sa le angajeze iar daca merg la o banca pentru un credit  sunt refuzate din start.

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 26 noiembrie 2015