Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, noiembrie 2015

vize.jpg

Rusia reintroduce, de la 1 ianuarie, vize pentru cetatenii turci
Rusia reintroduce, de la 1 ianuarie, vize pentru cetatenii turci

Tensiunea dintre Moscova si Ankara sporeste. Rusia a anuntat ca reintroduce regimul de vize cu Turcia. Masura se aplica de la 1 ianuarie 2016.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Serghei Nariskin presedintele Dumei de Stat a Federatiei Ruse este intr-o vizita de stat la Bucuresti. O deplasare controversata pentru ca  responsabilul de la Moscova se află pe o listă restrânsă a oficialilor ruşi supuşi sancţiunilor Uniunii Europene şi Statelor Unite . Discutam in 40 de minute daca aceasta prezenta va aduce prejudicii Romaniei.

Polonia ar putea urma modelul Ungariei lui Viktor Orban. Apar voci care sustin aceasta idée dupa ce deciziile noului guvern de la Varșovia privind înlocuirea șefilor serviciilor secrete și reluarea procesului de numire a unor noi judecători ai Curții Constituționale, au provocat o furtună pe scena politică poloneză.

Iar Franta a adus astazi un omagiu victimelor atacurilor din Paris, de acum doua saptamani. In curtea de onoare a Invalizilor presedintele François Hollande a vorbit despre riposta Parisului în urma acestor crime.

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 27 noiembrie 2015