Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 2 decembrie 2015

muntenegru_nato.jpg

Muntenegru a primit oficial invitatia de a adera la NATO
Muntenegru a primit oficial invitatia de a adera la NATO

Muntenegru primeste oficial invitatia de a adera la NATO. Fostul stat comunist ar putea deveni al 29-lea membru al Aliantei Nord-Atlantice. Rusia a anuntat deja ca va anula proiectele pe care le are cu mica republica.

 

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Parlamentul britanic voteaza astazi pentru ca Regatul Unit sa se alature Frantei in campania aeriana din Siria contra gruparii Stat Islamic. Tot astazi, Bundestag-ul, camera inferioară a parlamentului german, va vota cu privire la desfasurarea de tehnica militara germana si trimiterea unor trupe in regiune.

Deputații juriști au dat aviz pozitiv pentru arestarea preventivă a liberalilor Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu în dosarul ANRP în care sunt acuzați de fapte de corupție. Voturile în plen vor avea loc miercurea viitoare. Pe de altă parte, votul final pentru ridicarea imunităţii senatorului PSD Dan Şova a fost amânat pentru mâine.

Susținătorii liderului transnistrean, Evgheni Șevciuk anunţă proteste după eşecul suferit în scrutinul legislativ desfasurat duminica. Candidații sprijiniți de administrația de la Tiraspol au câștigat cel mult 14 mandate din cele 43 ale legislativului local și susțin că eșecul lor s-ar fi produs pe fondul falsificării alegerilor.

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 2 decembrie 2015