Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ziua mondială de luptă cu HIV: între între prevenţie şi discriminare

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Pe 1 decembrie nu a fost doar Ziua Naţională a României, ci şi Ziua mondială de combatere a HIV/SIDA. Nu a trecut neobservată, pentru că au fost o serie de evenimente organizate la Bucureşti cu câteva zile înainte. 

Un studiu recent al Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii arată că persoanele afectate de HIV/SIDA sunt cele mai supuse discriminarii. Peste 60% dintre persoanele seropozitive nu se simt în sigurantă dacă mărturisesc că sunt infectate. Aproape jumătate dintre cei intervievaţi se simt afectați de atitudinea celor din jur față de persoanele seropozitive. Unui pacient din trei i-au fost adresate insulte si injurii. Persoanele seropozitive sunt discriminate la angajare, dar şi în ce priveşte accesul la educaţie.

Despre discriminare, prevenţie şi tratament, cu invitaţii Sănătatea FM: dr. Mariana Mărdărescu, coordonatorul Compartimentului de Evaluare şi Monitorizare a Infecției HIV/SIDA în România – de la institutul “Matei Balș“ şi Iulian Petre, directorul UNOPA, Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA.