Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 7 decembrie 2015

Extrema dreapta franceza castiga 6 regiuni din 13 dupa primul tur al alegerilor regionale

Victorie istorica a extremei drepte in Franta. Dupa primul tur al alegerilor regionale, formatiunea condusa de Marine le Pen obtine un scor de aproape 30%, fiind pe primul loc in 6 din cele 13 regiuni.

sumarul emisiunii 40 de minute

Dupa ce a surprins pe toata lumea anuntind ca proiectul de buget pe 2016 nu prevede nici un ban pentru construirea de biserici, guvernul isi nuanteaza decizia si anunta ca salariile clerului vor creste iar autoritatile vor căuta soluţii pentru a sprijini construirea Catedralei Neamului.

In urma cu patru ani la Uzina Dacia se vorbea pentru prima data de ideea de automatizare, de aparitie a unor roboti care sa-i ajute pe oameni sa-si faca treaba. Intre timp, povestea a devenit realitate: gradul de robotizare este de 5% si se doreste  a fi de patru ori mai mare pana in 2020. La ce sa se astepte angajatii discutam in aceasta seara.

Iar la Paris, negocierile din cadrul conferinţei pentru climă au intrat pe ultima sută de metri. Până vineri cele 195 de ţări reprezentate la întâlnire trebuie să ajungă la un compromis ca să poată semna un acord crucial pentru viitorul planetei.

 
Emisiunea 40 de minute din 7 decembrie 2015