Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 8 decembrie 2015

isis_medium.jpg

Tanarul din Craiova suspectat de propaganda jihadista este audiat la DIICOT
Tanarul din Craiova suspectat de propaganda jihadista este audiat la DIICOT

Un tânăr de 17 ani, din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă a fost ridicat de anchetatori, care au probe că acesta ar fi transmis, prin internet, mesaje de susţinere a unor grupari teroriste şi filme în care erau prezentate decapitări. Avocatul Diana Hatneanu, specialist in drepturile omului spune ca acuzatiile sunt grave dar ramane de vazut daca putem vorbi de acuzatii de terorism.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Narcis Neaga, şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale  a fost demis de   ministrul Transporturilor. Cătălin Homor, directorul general interimar al Metrorex, a fost numit director interimar al CNADNR. DNA a deschis două dosare penale pentru trei suspiciuni de infracțiuni în cazul demolarii unei portiuni a autostrăzii Orăștie-Sibiu.

În penitenciarele din România predomină decesele cauzate de afecţiunile medicale cronice. Este una dintre concluziile unui raport realizat de Avocatul Poporului, după verificări făcute în închisorile şi centrele de detenţie din intreaga tara. In aceasta seara un interviu cu Victor Ciorbea.

 Cand vom incerca sa ne lamurim  si cat de mult a profitat extrema dreapta franceza de atentatele comise la Paris la jumatatea lunii trecute. Frontul National a obtinut, dupa primul tur, 6 regiuni din 13 ale Frantei.

 
Emisiunea 40 de minute din 8 decembrie 2015