Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 9 decembrie 2015

dna.jpg

Deputatul PNL Ioan Oltean poate fi arestat
Deputatul PNL Ioan Oltean poate fi arestat

Liberalul Ioan Oltean poate fi arestat. Colegul sau de partid Catalin Teodorescu, ramane cu imunitate. Solicitarile DNA in cazul celor doi politicieni au fost votate de plenul Camerei Deputatilor.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Guvernul a aprobat proiectul de buget pe 2016. Majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie nu apare în proiect. Procedural, vor urma dezbaterile din Parlament, ceea ce inseamna ca pot aparea modificari iar apoi, votul plenului reunit.

Discutam si despre un efect mai putin stiut al tragediei din clubul Colectiv. Procedura de autorizare a activitatilor comerciale dureaza de zece ori mai mult in Romania decat in Polonia sau Ungaria, sustin reprezentantii supermarketurilor.

O unda de soc a transmis in Europa rezultatul primului tur al alegerilor regionale din Franta.  Faptul că extrema dreaptă este pe cale sa devina primul partid al Franţei provoacă nelinişte şi consternare în cadrul Uniunii Europene. Discutam pe larg in aceasta seara.

Cand luam si pulsul negocierilor de la Paris pe tema schimbarilor climatice. Printre punctele de blocaj în acest moment se numără problema finanţării tranziţiei energetice. Ţările în curs de dezvoltare sunt dezamăgite de ambiţiile modeste anunţate la acest capitol de statele puternic industrializate. Dacă vreţi să recurgem mai puţin la cărbune, care poluează cel mai mult, daţi-ne bani ca să putem dezvolta energiile reciclabile, spun economiile emergente.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 decembrie