Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 17 decembrie 2015

protest_transport_1.jpg

Miting de amploare astazi in Bucuresti al transportatorilor
Miting de amploare astazi in Bucuresti al transportatorilor

Miting de amploare astazi in Bucuresti al transportatorilor, nemultumiti de pretul prea mare al asigurarilor auto obligatorii. Cateva sute de soferi de taxi, autobuze si camioane au protestat fata de conducerea Autoritatii pentru Supraveghere Financiara, pe care o considera vinovata de cresterea exagerata si nejustificata a valorii politelor RCA.

sumarul emisiunii 40 de minute

Consiliu European astazi si maine la Bruxelles. Complexul dosar al migratiei se afla pe masa celor 28 care in premiera discuta despre cererile de reformă ale Marii Britanii, cu numai doi ani înainte de anunțatul referendum privind apartenența țării la blocul comunitar.

Vladimir Putin nu vede o depăşire a tensiunilor cu Ankara în timpul actualei conduceri turce. Liderul de la Kremlin mai avertizeaza că orice avion turc ce intră neautorizat în Siria va fi doborât. Au fost declaratii facute in timpul celei de-a 11-a conferinte anuale de presa. Ce alte mesaje vin de la Moscova va spunem in aceasta seara.

Asa cum au anticipat cei mai multi dintre analisti, Rezerva Federala majoreaza dobanda cheie cu 0,25 puncte procentuale, prima oară după 2006. Anunțul Fed ar putea avea efecte economice importante inclusiv asupra României. Ne lamurim impreuna cu analistul economic Aurelian Dochia. 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 decembrie 2015