Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 22 decembrie 2015

salariul_minim.jpg

Afaceristii straini atrag atentia ca salariul minim ar trebui majorat in trepte
Afaceristii straini atrag atentia ca salariul minim ar trebui majorat in trepte

Oamenii de afaceri francezi si germani care au afaceri in Romania avertizeza ca majorarea salariului minim pe economie ar trebui sa se produca in etape. Pozitia lor vine dupa ce Guvernul a anuntat ca va lua o decizie privind salariul minim până în 31 decembrie, însă o eventuală majorare trebuie analizată atent pentru a nu face mai mult rău decât bine.

sumarul emisiunii 40 de minute

Firmele care inregistreaza profit mai au la dispozitie cateva zile pentru a vira 20% din impozitul pe profit catre organizatii neguvernamentale. În România, doar una din cinci companii eligibile foloseşte aceasta facilitate. Cum o pot face aflati in aceasta seara.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţii anunta ca până la această dată au intrat în Europa peste un milion de migranţi, cei mai multi dintre ei pe mare. Cifre uriaşe în faţa cărora Europa celor 28 tot nu a găsit un răspuns adecvat. Discutam pe larg in 40 de minute.

Comisia Europeanᾰ promite sa reducᾰ taxele poṣtale transfrontaliere care sunt acum în Uniunea Europeana de cinci ori mai mari decât cele nationale pentru cumparaturile online. Studiile arata ca cei mai multi dintre cetatenii statelor membre se feresc sᾰ cumpere online produse din alta tara, tocmai din cauza acestor taxe.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 decembrie 2015