Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 29 decembrie 2015

salariul_minim.jpg

1250 de lei, valoarea salariului minim de la 1 mai 2016
1250 de lei, valoarea salariului minim de la 1 mai 2016

1250 de lei. Salariul minim creste de la data de 1 mai 2016. Majorarea a fost convenita de Guvern cu sindicatele si patronatele.

sumarul emisiunii 40 de minute

Tentativa de atentat dejucata la Bruxelles. Doua persoane care planuiau atacuri in noaptea de Revelion au fost arestate.

Uniforma scolara ar putea redeveni obligatorie. Este vorba de un proiect al unor deputati PSD care ii va viza atat pe elevi cat si pe liceeni. Nici asociatiile de elevi si nici cele de parinti nu agreaza ideea. Discutam pe larg in 40 de minute.

Curtea Constitutionala de la Chisinau a respins contestatia deputatilor comunisti privind nominalizarea lui Ion Sturza pentru functia de premier. Pe 4 ianuarie noua echipa guvernamentala se va prezenta in fata Parlamentului pentru a primi votul de investitura.

Si, cel puţin 110 jurnalişti au fost ucişi în întreaga lume în anul 2015, tot mai mulţi dintre ei fiind ţinte ale unor "grupări nonstatale", precum reţeaua teroristă Stat Islamic. Sunt date desprinse din cel mai recent raport al organizatiei Reporteri fara frontiere. Potrivit documentului, Siria şi Irak sunt cele mai periculoase locuri din lume pentru jurnalişti.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 decembrie 2015