Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 5 ianuarie 2016

charlie.jpg

Franta incepe seria comemorarilor laun an dupa Charlie Hebdo
Franta incepe seria comemorarilor laun an dupa Charlie Hebdo

Franta incepe seria comemorarilor celor ucisi in urma cu un an in redactia Charlie Hebdo si la magazinul evreiesc din Paris, de fratii Kouachi.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cu Arabia Saudita si Iranul inclestandu-se in Orientul Apropiat, intrebarea este cat de aproape suntem de un conflict de amploare intre cei doi mari piloni ai regiunii? Cum s-ar putea transaaceasta criza si cine ar putea fi mediatorul acestei situatii, am discutat cu Serban Cioculescu, lector la SNSPA.

Dacia ramane pentru al treilea an consecutiv cea mai mare firma din Romania. Cu o cifra de afaceri de aproape 20 de miliarde de lei, producatorul auto devanseaza din nou compania OMV Petrom. Cum se explica succesul companiei de la Mioveni dar si ce s-ar putea intampla daca guvernul nu iese in intampinarea solicitarilor constructorului, va spunem in aceasta seara.

Echipa Real Madrid are un nou antrenor : francezul Zinédine Zidane l-a înlocuit pe spaniolul Rafael Benitez. Pentru prima sa mare experienţă de antrenor, fosta legendă a fotbalului francez şi european se aşează pe banca unui club iberic aflat în dificultate în actualul sezon.

 
Sumarul emisiunii 40 de minute din data de 5 ianuarie 2016