Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Crowdfunding pentru teatru

Producţia spectacolului "Când timpul stă pe loc" de Donald Margulies la Teatrul de Artă București organizează o campanie de strângere de fonduri printr-un original spectacol-lectura care va avea loc sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 15.30.

Spectacolul Când timpul stă pe loc este a treia producție pregătită de regizorul Bogdan Budeș (care semnează și traducerea textului) la Teatrul de Artă București. Primele două - Și veni bărbatul la femeie de Semion Zlotnikov și Dureri fantomă de Vasili Sigarev se bucură de un mare succes la public și în festivalurile de teatru. Anul trecut, spectacolul Dureri fantomă a obținut Premiul pentru cel mai bun rol masculin (George Constantinescu – rolul “Gleb”), la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe.
Când timpul stă pe loc îi va avea în distribuție pe Mihaela Sîrbu, Șerban Pavlu, Claudiu Istodor și Diana Roman iar la reprezentația de sâmbătă sunt așteptate persoanele interesate în sponsorizarea producției.

Crowdfunding-ul este o formă de finanțare alternativă (cu atât mai mult pentru producțiile independente care nu beneficiază de bugete de la sistemul de stat) menită să acopere costurile cu producerea unui spectacol (drepturi de autor externe, costume, decor, recuzită, drepturi pentru muzică etc.), costuri ce preced vânzarea de bilete.

"Când timpul stă pe loc" (Time Stands Still) este o piesă de teatru a cărei acțiune se petrece în Williamsburg (Brooklyn), New York. Acțiunea este centrată pe două cupluri: Sarah Goodwin (Mihaela Sîrbu) și James Dodd (Şerban Pavlu), pe de o parte, și Richard Ehrlich (Claudiu Istodor) și Mandy Bloom (Diana Roman), pe de altă parte. Sarah, fotoreporter de război, și James, scriitor și jurnalist, întorși din Irak, încearcă să se readapteze vieții civile. Sarah a fost de curând externată din spital după ce a supraviețuit exploziei unei mine pe un drum din Irak. Pentru Sarah este greu nu numai să se (re) obișnuiască cu noua sa viață schimbată de rănile provocate în explozie, dar și să reia viața domestică pe care o lăsase în urmă când plecase în Orientul Mijlociu. În vreme ce James este mulțumit să scrie acasă și să se uite la filme, sufletul Sarei a rămas în Irak. Richard este un prieten apropiat al lui James și Sarah fiind, totodată, editorul lor la revistă. De curînd, a început să aibă o relație cu o femeie mult mai tânără decât el, Mandy. Ea lucrează ca organizator de evenimente, o profesie aparent lipsită de importanță după ce ai trecut prin ororile războiului; tinerețea și lipsa ei de experiență par insuportabile pentru Sarah și James. Pe parcursul piesei, relațiile în interiorul celor două cupluri evoluează și asistăm la răsturnări neașteptate de situație: în cuplul aparent solid (sunt împreună de nouă ani) format de Sarah și James intervine o fisură datorată unei întâmplări petrecute pe front, și care duce în cele din urmă la separare, în vreme ce cuplul Richard-Mandy, aparent fragil (sunt împreună de nici patru luni), este puternic consolidat de apariția unui copil. “Când timpul stă pe loc” este, esențialmente, o poveste de iubire în confruntarea cu vremurile pe care le trăim, cu schimbările și provocările sociale și profesionale ale zilelor noastre.

Mai multe detalii despre eveniment, despre campanie și despre modalitățile de contribuție, aici:
https://www.facebook.com/events/1049841275067571/

Mihaela Dedeoglu în dialog cu regizorul Bogdan Budeș
 
Tags: